Register

Liantis awards 2019 voor Personeelsbeleid: dit zijn de laureaten

In de categorie Personeelsbeleid gingen de Liantis awards dit jaar naar dienstenchequebedrijf Sthep en studente Claudia Rooman. Claudia won met haar thesis rond het doelbewust rekruteren van jongeren, terwijl het dienstenchequebedrijf een innoverend systeem invoerde met loopbaanchoaches.

Gemotiveerde loopbaancoaches: dienstenchequebedrijf Sthep

Sthep, een dienstencheuqebedrijf uit Peer, lanceerde het voorbije jaar een ambitieus project voor loopbaancoaching. Het bedrijf stelde jobcoaches aan die de schakel vormen tussen huishoudhulpen en klanten. Een 100-tal huishoudhulpen krijgt zo concrete begeleiding op de werkvloer en een duidelijk aanspreekpunt als er zich iets voordoet.

Diezelfde jobcoaches brengen klanten op voorhand een bezoekje om een goeie match met de huishoudhulp te garanderen. “Zo kennen ze meteen ook de situatie bij een klant, als er zich toch iets voordoet”, vertelt zaakvoerster Wendy Janssen.

Sthep

Medewerkers centraal zetten

Het systeem met jobcoaches zorgt voor meer betrokkenheid van de medewerkers bij Sthep. De begeleiding vertaalt zich in een lager ziekteverzuim en heldere communicatie bij problemen.

Een aanpak die de medewerker centraal zet, leidt tot duurzame en kwalitatieve tewerkstelling. Bovendien plukken ook de klanten van het bedrijf hier onrechtstreeks de vruchten van.

Juryvoorzitter Nele Verlaecke

Doelgericht jongeren rekruteren: Claudia Rooman (UGent)

Jongeren vinden moeilijk aansluiting op de arbeidsmarkt. In haar masterthesis onderzocht de 23-jarige masterstudente Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid Claudia Rooman waar het precies fout loopt. Wat houdt jongeren tegen om te solliciteren? En is er misschien een mismatch tussen wat jongeren denken te bieden en wat de arbeidsmarkt vraagt?

Claudia Rooman

Voorzichtig met vereisten

Claudia stelde onder andere vast dat de specifieke bewoording in vacatures een stevige impact heeft. Zo voelen jongeren zich minder aangetrokken tot vacatures met persoonsgebonden vereisten.

De vereiste ‘je bent gedisciplineerd’ doet jongeren bijvoorbeeld vermoeden dat de werkgever dit per definitie niet in hen zal zien omdat ze jong zijn. Wie zijn vacatures opstelt met aandacht voor dergelijke gevoeligheden – bv. door te kiezen voor het alternatief ‘je kan met veel discipline aan taken werken’ – zal meer kans maken om jongeren te enthousiasmeren voor een job.

De masterproef van Claudia reikt praktische handvaten aan waarmee werkgevers de instroom van jongere werknemers kunnen verbeteren.

Juryvoorzitter Nele Verlaecke

Benieuwd naar de winnaars van de Liantis awards 2019, in de categorie Welzijn en Preventie?

Ontdek ze hier