Register

Brussels South Charleroi Airport en Woonzorggroep GVO winnen Liantis awards 2018!

Brussels South Charleroi Airport en Woonzorggroep GVO vielen donderdagavond 11 oktober in de prijzen tijdens de Liantis awards met hun innoverende projecten. Bij de studenten gingen de awards naar Yelena Francken (KULeuven) en Jom Decadt (KULeuven).

Liantis reikte op donderdag 11 oktober 2018 de Liantis awards uit aan twee studenten en twee professionals die uitblinken op het vlak van Personeelsbeleid en Preventie & Welzijn. Een onafhankelijke jury van specialisten uit de bedrijfs- en academische wereld koos deze laureaten.

De twee winnende studenten kregen uit handen van Philip Van Eeckhoute (gedelegeerd bestuurder Liantis) en Jozef Vandenberghe (voorzitter Liantis) onder meer een cheque van 1.250 euro om hun droom of project te realiseren, terwijl de twee bedrijven hun winst verzilverden met een geïntegreerd gezondheidsbeleid op maat van hun onderneming.

De Winnaars

1

Liantis award Preventie en Welzijn voor professionals

Brussels South Charleroi Airport organiseert originele opleidingen voor werknemers die bagage inladen in de romp van vliegtuigen. Aan de hand van video-opnames (GoPro) van ervaren collega’s die aan de slag zijn in de praktijk, krijgen beginners meteen te zien welke goede handelingen ze het best toepassen. Met dit project wil de organisatie het aantal arbeidsongevallen verminderen.

2

Liantis award Personeelsbeleid voor professionals

Woonzorggroep GVO diende een project in dat de jury “gedurfd van opzet” noemt. Want er wordt vaak gesproken over meer klantgericht denken en werken, maar hier gaat het over een organisatie die haar structuur helemaal hertekende in functie van wat die cliënt wil, zonder daarbij aandacht te verliezen voor de eigen medewerkers. Integendeel: die ervaren nu meer autonomie en werkvoldoening.

3

Liantis award Personeelsbeleid voor studenten

Employer branding is hot, maar loont het ook om werk te maken van je imago als werkgever? Yelena Francken (25) uit Kalmthout onderzocht het voor haar eindwerk handelswetenschappen en ontdekte een positief effect in de dienstensector.

4

Liantis award Welzijn & Preventie voor studenten

Met zijn eindwerk die hij schreef in zijn functie als preventieadviseur bij het chocoladebedrijf Baronie in Brugge, onderzocht Jom Decadt (28) de mogelijkheden om het aantal arbeidsongevallen tot een minimum te reduceren. Zijn oplossing na het onderzoek? Het opstellen van een ‘efficiënt duurzaamheidsbeleid’.

Win jij volgend jaar een award?

Momenteel werken we bij Liantis aan een gloednieuwe awardshow voor volgend jaar! We houden je natuurlijk op de hoogte van dit nieuw concept. Hou zeker liantis.be in de gaten én zet alvast 10 oktober 2019 in jouw agenda.