Register

Dit jaar jammer genoeg geen Liantis awards

Traditioneel reiken we in het najaar de Liantis awards uit aan twee studenten en twee professionals die een innovatief project uitwerkten op het vlak van personeelsbeleid of welzijn en preventie. Omdat het coronavirus nog steeds woedt, hebben we beslist om de Liantis awards 2020 te annuleren. 

Enerzijds heerst er nog te veel onduidelijkheid over de organisatie van grote evenementen, anderzijds staan de gezondheid en veiligheid van onze klanten en werknemers hoog in het vaandel.

Hou het gezond en tot volgend jaar! 

Studiebureau Jonckheere en Sthep winnaars Liantis awards 2019

Op donderdag 10 oktober vielen Studiebureau Jonckheere en dienstenchequebedrijf Sthep in de prijzen tijdens de Liantis awards 2019 met hun vernieuwende projecten. Bij de studenten gingen de awards naar Inge Desmedt (Syntra West) en Claudia Rooman (UGent). 

Innovatieve projecten

Op donderdag 10 oktober 2019 reikten we bij Liantis voor de 19de keer de Liantis awards uit aan twee studenten en twee professionals voor hun innovatieve projecten op het vlak van Personeelsbeleid en Welzijn & Preventie. Nadat ze hun werk kwamen voorstellen tijdens een jurydag verkoos de onafhankelijke jury van specialisten uit de bedrijfs- en academische wereld deze laureaten.

Winnaar liantis awards personeelsbeleid

Winnaars Personeelsbeleid

Het dienstenchequebedrijf Sthep kaapte de award voor Personeelsbeleid weg met hun innovatief project rond jobcoaches. Die zetten ze in om hun huishoudhulpen optimaal te begeleiden.

Bij de studenten was de award voor Claudia Rooman (UGent). Haar diepgaande thesis onderzocht hoe stereotypen in vacatures jongeren soms tegenhouden om te solliciteren.

Lees meer over de winnaars in de categorie Personeelsbeleid

Winnaar welzijn en preventie

Winnaars Welzijn en Preventie

Bij de professionals in de categorie Welzijn en Preventie ging de award dit jaar naar Studiebureau Jonckheere. Zij overtuigden de jury met hun unieke en doorgedreven e-mailpolicy waarmee ze inzetten op het welzijn van de medewerkers.

De award voor studenten ging dan weer naar Inge Desmedt (Syntra West) voor haar thesis rond de bestrijding van de bruingemarmerde stinkwants: een beestje dat het de medewerkers van Wallenius Wilhelmsen Logistics in Zeebrugge niet makkelijk maakt.

Lees meer over de winnaars in de categorie Welzijn en Preventie

Award voor veerkrachtige zelfstandige

Tijdens de awardshow was er ook aandacht voor het project De Veerkrachtige Zelfstandige. Met dit project willen UNIZO en Liantis burn-outs bij zelfstandigen voorkomen én bestrijden. Onze eerste award voor een zelfstandige ondernemer ging dit jaar dan ook meer dan terecht naar dierenarts Cathy Tourlouse. Zij kwam naar buiten met het moedige verhaal over haar burn-out en hoe ze daar concreet mee omging. Op die manier inspireerde ze andere ondernemers om ook met hun verhaal naar buiten te komen en het probleem bespreekbaar te maken.

Ontdek meer op burn-outing.be

Awards en prijzen

De twee winnende studenten kregen onder meer een cheque van 1.250 euro om hun droom of project te realiseren, terwijl de twee bedrijven hun winst verzilverden met een geïntegreerd gezondheidsbeleid op maat van hun onderneming.